Muzica populara noua – vara 2014

In aceasta vara, muzica populara a avut doar de castigat. Am avut si se pare ca inca avem parte o lunga si frumoasa serie de melodii noi de muzica populara. Indiferent de coltul de Romanie de care vorbim sau oriunde am privi vom observa ca artistii specifici zonei au ne-au facut cate-o surpriza. Se pare ca ei nu si-au luat concedii, nu au uitat de iubitorii de folclor autentic romanesc sau mai pe scurt, de cei care-i apreciaza. In incercarea de a da o mana de ajutor in promovarea noilor melodii populare romanesti, lansate in vara acestui an, va prezentam lista urmatoare.

Muzica populara noua – Vara 2014

Muzica populara noua vara 2014

Muzica populara noua vara 2014

Pentru a nu fi cu suparare o sa incepem de acolo de unde se pune harta-n cui, din Maramures. De acolo vine talentata artista de muzica populara, Maria Coman, cea care in aceasta vara a lansat un frumos album de muzica populara maramureseana, intitulat Gradinuta cu bujori. De pe noul ei album va prezentam o melodie foarte frumoasa, dedicata tutor mamelor din lume – Mamuca, inima ta.

Din Marmures nu trecem departe, mergem in zona Bihorului, de acolo de unde Simona Costin si Ionut Mates ne incanta inimile cu frumoasa lor melodie intitulata S-o deschis cazanu-n sat. Dupa cum zic ardelenii, asta e o melodie de muzica populara pe care e musai sa o ascultati…

Urmatoare destinatie folclorica nu putea fi altundeva decat in Banat. Cel mai cunoscut artist de muzica populara banateana, Puiu Codreanu, la sfarsitul acestei primaveri si inceputul verii ne-a bucurat cu melodia La birtutu lui Petrica. Melodia face parte din albumul sau intitulat Din Arad si din Bihor, pana-n Tara Motilor.

Ultima, dar nu cea din urma melodie noua de muzica populara a acestei veri ne este adusa de Ghita Munteanu si Lena Miclaus. Cei doi iubiti artisti de muzica populara ne prezinta o melodie de dragoste, intitulata Se pare ca te iubesc.

De aceasta data ne oprim aici, iar pentru ca vara nu s-a terminat inca si lansarile de noi melodii populare romanesti continua, nici noi nu vom opri. Intr-o serie de articole viitoare o sa va prezentam si alte melodii noi si pe care, cu siguranta ca o sa le indragiti repede si o sa le ascultati in masina, la petrecere ori acasa.

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)