Marcel Avram – Muzica populara din Ardeal

Marcel Avram – Muzica populara din Ardeal. Pe Marcel Avram il cunoaste fiecare iubitor de muzica populara ardeleneasca si nu numai. Artistul vine drept din inima Ardealului, din Bistrita Nasaud  si s-a nascut pe data de 30 Noiembrie 1971, in orasul Nasaud, din acelasi judet. Desi majoritatea dintre noi il cunoastem dupa frumoasele lui melodii de muzica populara ardeleneasca, Marcel Avram, nu a cantat-o inca de la inceputul carierei sale de cantaret. Mai intai a fost instrumentist, iar abia mai apoi a devenit cantaretul de muzica populara din zona Nasaudului.

Intr-un interviu, artistul spunea ca farmecul muzicii la prins prin clasa a doua, cand tatal sau i-a daruit o trompeta si l-a indrumat sa cante la fanfara din orasul sau natal, din Nasaud. Apoi, la varsa ta de 14 ani, artistul pleaca la Bucuresti unde urmeaza cursurile Liceului Militar de Muzica. Din anul 1994, artisul face parte din Fanfara militara din Bistrita, iar de muzica populara s-a apucat abia in anul 1996.

Muzica populara cu Marcel Avram

In lumea folclorului Ardelenesc, artistul Marcel Avram s-a consacrat cu melodii precum: Vai bietul roman saracu, Batreta haina neagra sau impreuna cu regretata Romona Fabian, cu melodii precum: Leaga-ti mandra flori in par, Pe mandruta muresana sau  Beat ca paru mi barbatu’. In continuare va propunem sa va ascultati cateva dintre noile sale melodii de muzica populara din Ardeal, zona Bistritei:

Marcel Avram Tine-mi Doamne mintea-ntreaga

Marcel Avram – Fii inima rabdatoare

Marcel Avram si Ramona Fabian – Pe mandruta mureseana

Daca va plac melodiile de muzica populara interpretate de Marcel Avram, atunci s-ar putea sa va placa si melodiile interpretate de Ghita Munteanu sau Ioan Bocsa.

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)