Irina Loghin marea doamna a cantecului popular romanesc

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate si iubite interprete de muzica populara de la noi din Romania. Nascuta in data de 19 februarie 1939,  in localitatea Gura Vitioarei din judetul Prahova. Provenita dintr-o familie in care tatal sau basarabean era un foarte bun cunoscator de folcor, inzestrat si el cu o voce deosebita, Irina Loghin a avut de la cine sa invete tainele muzicii populare. Inca de mica ii placea sa cante in corul bisericii, mai apoi devenind solista in ansamblul Ciocarlia alaturi de Maria Ciobanu.  De-a lungul timpului a mai cantat si in alte ansambluri muzicale precum: Barbu Lautaru si Ciprian Porumbescu.

Printre cele mai cunoscute colaborari muzicale avute de Irina Loghin, a fost cea cu interpretul de muzica populara Benone Sinulescu, Ion Dolanescu, Maria Ciobanu, Ileana Sararoiu, Nelu Paun, Elisabeta Turcu, Daniela Condurache, Fuego, Nelu Vlad, fica sa Irinuca, si multi altii.

Irina Loghin- Mi-ai dat mama cantecul

Pe langa partea folclorica pe care o intrpreteaza cu multa dragoste fata de cantecul popular romanesc, Irina Loghin are doua comori nepretuite, pe Ciprian si Irinuca, copii ei dragi.

Irina Login – Cate griji are o mama

De-a lungul vietii indragita interpreta a muncit mult pentru a ajunge la statutul de “doamna cantecului popular romanesc”. Suisurile si coborasurile pe care le-a avut au intarit-o si au facut-o sa mearga mai departe cu capul sus si cu demnitate, cu folclorul in inima si suflet. A ajuns pe culmile succesului, iar melodiile sale s-au auzit indelung la radio si televizor, sporindu-i din ce in ce mai mult celebritatea.

Irina Login – O batrana intr-o gara

Iubitoare a portului national romanesc, Irina Loghin are acasa o multime de costume populare romanesti cu origini foarte vechi. Piesele pretioase sunt cusute cu fire de aur si argint si sunt o adevarata comoara atemporala.

Irina Loghin – Ca floare de trandafir

Pe langa cantecele populare lansate de-a lungul carierei, Irina Loghin a lansat si colinde de Craciun in colaborare cu Fuego.

Acesta articol are un comentariu

  1. weber says:

    O super doamna a muzicii populare romanesti!

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)