Ghita Munteanu populara de petrecere

Ghita Munteanu este un interpret de muzica populara si muzica etno, din zona folclorica a Maramuresului, din Satu Mare. Unul dintre cei mai indragiti si mai cunoscuti cantareti de muzica populara de la noi, are nenumarate melodii care incanta petrecerile romanilor, atat din tara cat si romanilor de peste hotare.

Ghita Munteanu si-a lansat primul album de muzica intitulat “De ce mi-e dor de ochii tai”, cantecul omonim de pe acelasi album un cantec de dor si jale in care isi plange iubirea pierduta.

Cu toate ca este inzestrat cu o voce care te atinge la inima, acest talent a fost mostenit din familie sa. Parintii sai au fost cei care l-au ghidat in viata si l-au sustinut de fiecare data, iar el nu le poate fi decat recunoscator pentru acest dar  minunat si pentru grija primita- acest lucru fiind chiar o confesie facuta de Ghita Munteanu in numeroasele sale interviuri acordate presei.

De-a lungul carierei sale prolifice, Ghita Munteanu a avut placerea sa colaboreze cu nume importante din industria muzicii romanesti precum: Puiu Codreanu, Tinu Veresezanu,  Varu Sandel, Lena Miclaus, Viorel Miclaus, Simona Boncut, Cristina Retegan, Georgiana si multi altii.

Unul dintre cele mai mari hituri ale lui Ghita Munteanu este melodia “Fata din vis”, melodie cunoscuta de aproape orice roman. Aceasta se aude adeseori la petrecerile romanilor, petreceri pline de voie buna, omenie si pofta de viata si joc. Pe langa cantecele de muzica populara si melodiile etno, Ghita Munteanu canta si colinde de Craciun.

In acest an, Ghita Munteanu a scos un nou album plin de cantece etno si de colaborari care mai de care mai frumoase si mai intersante. Unul dintre hiturile lui Ghita Munteanu din 2014 este melodia “Iti dau viata mea, iti dau inima mea”, “Hai iubire langa mine”, iar alaturi de Lena Miclaus – Inima plina de dor.

O alta melodie arhicunoscuta, insa mai veche, este “Sunt copil de Romanie ” cantata alaturi de Varu Sandel, Tinu Veresezan, Puiu Codreanu si Ghita Munteanu.

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)