Anul 2013 – un an trist pentru muzica populara romaneasca

Pentru muzica populara romaneaca, anul 2013 a fost, din pacate, un an destul de nefast. Anul care tocmai s-a incheiat a fost unul in care ne-am luat ramas bun de la doua dintre frumoasele voci ale muzicii populare romanesti. Iar asta intamplandu-se la un interval foarte scurt de timp, la inceputul lui Octombrie 2013. O luna pe care o putem considera destul de neagra pentru muzica noastra populara.

Prima care a plecat sa le cante ingerilor a fost o artista din Mures, Ramona Fabian. La cei numai 34 de ani ai sai, artista a plecat dintre noi in urma unui accident de masina. Moment in care toti colegii ei de scena, fanii si iubitorii de muzica populara au fos pusi la o grea incercare. Nimanui nu-i venea sa creada ca iubita artista, Ramona Fabian nu mai este printre noi si ca de atunci scena ei urma sa fie undeva sus, langa ingeri. Nici colegului ei de scena, Marcel Avram nu i-a venit sa creada ca nu o va mai avea alaturi, pe cea, pe care o considera ca si o sora. Motiv pentru care nu la putin timp dupa disparitia Ramonei Fabian, Marcel Avram si-a exprimat gandurile duioase intr-o frumoasa melodie dedicata acesteia.

In memoriam Ramona Fabian – Marcel Avram – Ieri ai fost tigana fata

Tot in 2013, la scurt timp dupa regretabila disparitie a Ramonei Fabian, o alta artista de muzica populara ne-a parasit, de aceasta din Oltenia, Rela Lucan. La fel ca si in primul caz, nimeni nu se astepta ca artista sa-si ia ramas bun asa de repede. Acum ca am trecut intr-un nou an, speram ca acesta sa fie un an in care niciun artist de muzica populara din Romania sa nu ne mai paraseasca. Iar artistii pe care-i indragim sa lanaseze modlii noi cu ajutorul carora sa ne bucuram inimile, atat la petreceri, cat si in timpul nostru liber.

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)