Angela Rusu – Muzica populara ardeleneasca

Angela Rusu este o interpreta de muzica populara ardeleneasca foarte cunoscuta si iubita de intreaga Romaniei. Nascuta in Gherla, judetul Cluj, in anul 1974, a studiat la Scoala Populara de Arte din Cluj- Napoca, sectiunea Canto-Muzica Populara. Stimabila doamna, pe langa reusitele muzicale, are si doua comori de fete pe care le iubeste ca ochii din cap si cu care se mandreste: Larisa si Rebeca.

Angela Rusu si-a facut debutul pe scena muzicii populare romanesti in anul 2000, urmand mai apoi ca intre ani 2001-2003 sa cante alaturi de Ansamblul Dor Transilvanean din Bistrita. In prezent, ea este colaborator permanent al Ansamblului Doina, al Armatei.

Muzica Populara – Angela Rusu

Angela Rusu - Muzica populara din Ardeal

Angela Rusu – Muzica populara din Ardeal

Discografia Angelei Rusu este una bogata si a inceput sa ia amploare inca din anul 1998, in urma unei colaborari cu renumitul cantaret de muzica populara Aurel Tamas. Astfel, primul album de lansare al Angelei Rusu a fost un album de colinde. In anul 1999 Angela Rusu cunoste cu adevarat culmile succesului, o data cu lansarea mult- iubitului si bine-cunoscutului album de muzica populara “Tata Sogoritele”. Albumul “Tate Sogoritele” cuprinde cel mai cunoscut cantec de muzica populara al iubitei Angela Rusu: “Tata Sogoritele”. Pe langa aceasta melodie care se aude de la toate chefurile romanilor, primul album de muzica populara al stimabilei doamne, mai cuprinde alte 17 melodii de suflet.

Fiind o persoana muncitoare si cu mult drag fata de zestrea lasata de batrani, noua romanilor, Angela Rusu a scos frecvent albume noi de muzica populara, uneori lansand cate doua sau trei albume pe an. Sigur ati auzit de “Asa e viata”, “Cat e lumea de fruoasa”, “Azi pun pret pe viata mea”, “Trec anii mei…”, “Pacat, omule, pacat…”, “Inima mea de-ar grai”, “La multa lume-am cantat”, “Joaca omule si bea”,  “Dor de mama, dor de tata” s.a

Pe langa multe albume lansate, Angela Rusu a lansat si trei DVD-uri: Angela Rusu – Spune-mi tu inima mea (etno)  Angela Rusu – Dor de mama, dor de tata (etno, popular), Angela Rusu – Trec anii mei…”

Ultimul album lansat de Angela Rusu se numeste “Nu tine dragostea, ascunsa in inima ta”. Iar in continuare va propunem sa ascultati cateva dintre frumoasele melodii de muzica populara interpretate de Angela Rusu.

Angela Rusu – Tate Sogoritale

Angela Rusu – Inima mea de-ar grai

Angela Rusu – M-am impretienit cu viata

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)