Amara strainatate – Muzica populara

Fie painea cat de arsa, tot mai buna e acasa, spune o veche vorba romaneasca. Motiv pentru care numai cei plecati in strainatate pot intelege cat de greu trece dorul de tara atunci cand te afli printre straini. Iar singurul lucru care iti poate alina dorul de cei dragi si de prieteni, este muzica populara. Melodiile noastre traditionale, cele dedicate celor plecati in straintate, prin mesajul pe care-l transmit, sunt cea mai buna alinare a acelora dintre noi, care pentru un ban cinstit stam departe de cei dragi cu lunile sau chiar cu anii.

Atunci cand te afli intr-o tara straina, oricat de frumoasa ar fi ea, oricat de impresionanta ar fi istoria locului in care traiesti sau ori cat de generosi ar fi oamenii locului, niciunul dintre aceste lucruri nu iti poate stinge dorul de casa si de cei dragi, lasati in urma. Faptul ca te afli la doi pasi de Sagrada Familia, Turnul Eiffel, sau orice al moment din Europa, nu te ajuta la fel de mult cum o face muzica populara romaneasca, ascultata in masina, spre locul de munca, sau acasa, seara, cand te relaxezi.

Una dintre cele mai frumoase melodii de muzica populara dedicata celor muncesc si traiesc in strainatate este interpretata de Mariana Deac si este intitulata – Amara strainatate. In aceasta melodie, artista doreste sa exprime sentimentele pe care le traiesc cei care se duc departe de casa pentru a-si face un trai mai bun.

Tot din Ardeal, o alta talentata artista de muzica populara, Gabriela Nistor ne incanta sufletele cu o frumoasa melodie despre strainatate. In melodia cu acelasi nume, Amara strainatate, artista ne transmite gandurile si experientele celor plecati departe de casa:

“Din tara mi-e dor acum si de praful de pe drum / Am plecat ca sa fac bani, duc dorul si la dusmani…” ne spun Puiu Codreanu si Angela Rusu, prin versurile melodiei intitulata, Strainatatea. Un alt frumos cantec romanesc care ne spune cat de greu este stai departe de casa si cat de multe doruri de apasa. In continuare va puteti delecta si cu frumoasa melodie a acelor doi artisti:

Acesta articol are 0 comentarii

Lasati un comentariu la acest articol:

(Nume/pseudonim - necesar)
(Email-ul dvs. este necesar dar nu va fi facut public)
(Acest camp este optional)